Algerian pasianssi

Algerian pasianssin säännöt

Algerian (solitaire)

Pelissä on 2 pakkaa, yhteensä 104 korttia. Tavoite pelissä on siirtää kaikki kortit ylärivin 8:aan beissiin siten, että neljään ensimmäiseen pinotaan kortit maittain ässästä kuninkaaseen (Ace to King) ja seuraviin neljään kuninkaasta ässään (King to Ace).

Toinen rivi (8) on 'työrivi' ja tarkoitettu korttien järjestämiseen maittain siten, että ovat siirrettävissä yläriville (Ace/King). Kortteja voi siirtää toisten päälle joko nousevassa tai laskevassa järjestyksessä. Tyhjään kohtaan voi siirtää minkä tahansa kortin tai nipun, kts. *).

Alarivi on reservi, josta voi siirtää kortteja joko suoraan yläriville (Ace/King) tai toiselle (työ-) riville, saman maan kortin päälle. Alarivin reservikortteja ei voi siirtää keskenään.

*) Kortteja siirrettäessä toisten päälle numero pitää olla joko 1 suurempi tai 1 pienempi. Voit siirtää myös numerojärjestyksessä olevia nippuja. Nippu voi olla joko nousevassa tai laskevassa järjestyksessä, ei väliä.

Kortteja voi siirtää yläriville myös klikkaamalla jonkin pinon päällimmäistä korttia. Tällöin peli katsoo minne klikattu kortti sopii, alkaen ylärivin vasemmasta reunasta. Myös nippuja voi siirtää samoin, klikkaamalla nipun tai korttipinon välissä olevaa korttia. Kokeilemalla oppii.

Kun siirtoja ei voi enää tehdä (tai et halua), pakkaa klikkaamalla jaetaan reserviriville 6 uutta korttia entisten päälle.

Asetukset...

Muut Mesta24:n pelit

Mesta24 Games, credits to