Vapaakenttä pasianssi - FreeCell

Vapaakentän säännöt

Vapaakentässä (eng. FreeCell solitaire) on yksi täysi pakka, 52 korttia. Pelin tavoitteena on siirtää kaikki kortit oik. ylös kotipinoihin maittain, nousevassa järjestyksessä, ässästä kuninkaaseen (1-13).

Keskellä on kahdeksan järjestelypinoa, joissa kortit pyritään lajittelemaan laskevassa järjestyksessä vuorovärein. Kortteja voi siirtää yksittäin tai nipussa. Nippujen edellytys on, että kortit ovat laskevassa numerojärjestyksessä ja vuorovärein. Raahattavassa (draggable) nipussa voi olla niin monta korttia kuin pelipöydällä on tyhjiä paikkoja + 1. Pelin alussa on neljä tyhjää paikkaa vas. ylhäällä, "pilvipaikat". Kotipinoja (ässäpinot 1-13) ei huomioida.

Yllä: Jos pelipöydällä on vähintään 3 tyhjää paikkaa, voisit siirtää vas. pinosta kortit 6 5 4 3 yhtenä nippuna toisen pinon 7 päälle. Tartu korttiin 6 ja "raahaa"... Nipun voi siirtää myös tyhjään paikkaan. Vas. ylhäällä "pilvipaikoilla" voi olla vain yksi kortti / paikka.

Autoplay-toiminnolla siirtyy ne päällimmäiset kortit kotipinoihin, jotka sinne sillä hetkellä sopivat. Autoplay ei siis pelaa sinun puolestasi, ainoastaan se nopeuttaa hieman peliä Samoin myös klikkaamalla tai napauttamalla jotakin päällimmäistä korttia se siirtyy sopivaan kotipinon kohtaan.

suom. Vapaakenttä

eng. FreeCell

Asetukset...

Muut Mesta24:n pelit

Mesta24 Games, credits to