Spider pasianssi

Spider pasianssin säännöt

Pelin tavoite

Pelissä on 2 pakkaa kortteja (104 korttia) ja tavoitteena on pinota ne kaikki maittain värisuoriksi kuninkaasta (13) ässään (1). Kun värisuora tulee valmiiksi se siirtyy automaattisesti lokeroon Värisuorat. Vaikeustasosta riippuen, pelissä on vain hertta-kortteja (helppo), hertta- ja patakortteja (keskivaikea) tai vaikeimmalla tasolla kaikki 4 maata.

Kortteja voi siirtää monta kerrallaan jos ne ovat samaa maata ja numerojärjestyksessä, isoin ylimpänä (muiden alla). Kortin / korttipinon voi siirtää tyhjään paikkaan tai toisen kortin päälle, jos alle jäävä kortti on numeroltaan 1 suurempi, maasta riippumatta. Kortteja ei voi ottaa välistä. Pinossa selkäpuolen kortit kääntyvät automaattisesti kun päältä näkyvät kortit on siirretty toiseen pinoon. Oikealla alakulmassa olevaa pakkaa klikkaamalla saat kuhunkin pinoon yhden lisäkortin.

Esimerkki
valmiista
pinosta

Esimerkki 1

Tästä pinosta voit siirtää max. 3 alimmaista pata-korttia (10,9,8) toiseen pinoon jätkän päälle.

Siirtää voit siis padat vaikka hertta-jätkän päälle, mutta koska tavoitteena on pinota samaa maata, niin siirrä pata-jätkän päälle.

Peli päättyy onnistuneesti kun kaikki kortit on saatu pois pinoista ja värisuorina alas. Usein peli päättyy myös siten, ettei siirtoja voi enää tehdä. Aloita silloin Uusi peli ja kokeile uudestaan. Vihje-painikkeella saat ehdotuksen seuraavasta siirrosta, mutta siihen ei kannata kovin paljon perustaa.

Jo keskivaikealla tasolla, kahdella maalla, pelaaminen on haastavaa ja vaatii pohtimista siirtoihin. Mutta pelaamalla oppii. Good luck!

Katso video: https://youtu.be/Gieeu-lTEew

Asetukset...

Muut Mesta24:n pelit

Mesta24 Games, credits to