Pyramidi pasianssi

Pyramidi pasianssin säännöt

Tavoite pelissä on tyhjentää pyramidi muodostamalla korttipareja, joiden yhteenlaskettu luku on 13. Kuningas on yksin 13.

Parin voi muodostaa pyramidin alimmaisilla korteilla, joita ei muut kortit peitä, sekä vasemmalla olevilla avokorteilla. Pari muodostetaan klikkaamalla kortteja. Parin voi siis muodostaa pelkästään pyramidin korteilla, pelkästään avopakkojen korteilla, tai molempien yhdistelmällä. Vain korttien numeroarvoilla on merkitystä, maat ovat saman arvoisia. Oikealla alakulmassa olevasta pakasta voi klikkaamalla siirtää kortteja vasemmalle avokortteihin. Kun pakka tyhjenee, avokortit voi palauttaa pakkaan pakan kierrätyskuvaketta klikkaamalla.

Korttien numeroarvot

Ace = 1 Jack = 11 Queen = 12 King = 13

Esimerkkejä pareista

kuningatar + ässä
12 + 1 = 13
 
4 + 9 = 13
   

Pisteet

Pelin alussa pelaajalla on 100 bonus-pistettä. Joka kolmas sekunti bonus vähenee yhdellä.

Korttien arvo pyramidissa on 5 pistettä, mutta kuningas 10. Vasemmalla avopakoissa korttien arvo on 2 pistettä, mutta kuningas 5. Kun muodostat parin tai valitset kuninkaan pisteet kerrotaan bonuksella. Eli mitä nopeammin pelaat, sen enemmän saat pisteitä. Jos pelin aikana saat vasemmalla olevat avopakat tyhjäksi, Kerroin kasvaa 50:llä.

Peli päättyy onnistuneesti jos saat pyramidin tyhjäksi. Jos peli havaitsee, ettei parien muodostaminen ole enää mitenkään mahdollista, tulee ilmoitus "Game Over" ja peli päättyy.

Kaikkia kortteja ei tarvitse pelata, kunhan pyramidi tyhjentyy. Silloin pelaamatta jääneet kortit annetaan lopussa bonus-pisteinä. Tämä on vain pelin nopeuttamiseksi.

Asetukset...

Muut Mesta24:n pelit

Mesta24 Games, credits to